Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем сЪС стъпков мотор

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от benji_gb Покажи съобщение
    А от какво друго може да е ?
    Дай да си спестим малко време. Виж те тая тема.
    http://clubalfaromeo.com/forum/showt...F1%F2%E0%E2%E0
    Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
    ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
    Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

Колата ми е Алфа 156 1.8 ТS 2000г.
      Това го прави когато си поиска и в движение и на място, даже някой път гасне като е на свободна, а понякога(много рядко) изобщо не ги мени оборотите.
      Alfa 156 1,6 TS ex
      Alfa 166 2,4 JTD 136 hp ex
      Alfa 159 2,4 JTDm 200hp

Comment

Значи отиваш към МПХ но не е абсолютно сигурно първо почисти с контакт спрей буксата на МПХ изчисти дросела ако се наложи го адаптирай и ако пак не стане си взимаш Ново МПХ мисля беше 320лв.
        156 1,8 ТS 99
        Nissan Murano 2005

Comment

Благодаря за инфото! Ще пробвам първо с почистване, а ако не стане ще се бъркам за ново МПХ.
          Alfa 156 1,6 TS ex
          Alfa 159 2,4 JTDm 200hp

Comment

Нема никъв смисъл от чистенето наМПХ. Може да си почистиш дросела. Другото е занимание за тихи луди.
            Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
            ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
            Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

ОК! Щом казваш ще пробвам само с дросела и ако не стане ...... направо не ми се мисли ;(
              Alfa 156 1,6 TS ex
              Alfa 159 2,4 JTDm 200hp

Comment

benji_gb ,колега имам същия проблем само,че при мен оборотите почти никога не играят.Гасне на място на свободна,и когато съм натиснал съединителя да спирам или да сменям скорост(пак на свободна).

Comment

Първоначално публикувано от Platinatabe Покажи съобщение
                  benji_gb ,колега имам същия проблем само,че при мен оборотите почти никога не играят.Гасне на място на свободна,и когато съм натиснал съединителя да спирам или да сменям скорост(пак на свободна).
                  Имах такъв проблем с предишната кола и се оказаха кабели.Единия почти беше прекъснат.Когато връщах скоростите (от 4-а на 3-а)в момента вкойто натисна съединителя гаснеше.
                  АРИЕЛ-156 2,4 JTD 98г. - EX
                  http://www.youtube.com/watch?v=SCSIfkg17Pg

Comment

колега преди време имах същия проблем. Явно твоя майстор е мега некадърен за да ти казва да си купиш нов.
                    Стъпките са следните.
                    Изважда се стъпковия и се почиства основно.
                    тъй като много ще да е бил замърсен , не може да се прибере напълно клапата. След като се монтира и се запали колата държи около 3000 -3500 оборота.
                    Палиш алфата и отиваш да ти направят адаптация на стъпков мотор за 35 лв и нямаш проблем.
                    На мен всичкото ми го направиха за има- няма 6 часа. Адаптацията е половин цигара време.

Comment

Голям зор ще видят да му почистят стъпковия мотор който всъщност не е стъпков, но щом казваш, че на теб са ти го чистили...

Само, че първо не е ясно каква е колата... как му дадохте съвети на колегата направо не е истина. Ми ако е дизел?
                      Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

156 2.0 ТС Колата я оствих в 9 сутринта в 15.30 си я взех от майстора.
                        До сега да чукам на дърво, вече 8 месеца, нямам никакъв проблем с игра на обороти.

не ангажирам никой с мнението си. майстори с лопата да ги ринеш. споделям как моя го оправиха за половин ден! успех на колегата!

Comment

Ама някой ден като почнат да ти играят- пак Ще доидеш в нашия отбор на "играещите обороти"
                          alfa romeo156 2.0TS 11'97

Comment

някой ден като заиграят пак ще ги оправя

Comment

Мдаа... и мен чистенето ме кара няколко дни и после пак същата песен.
                              Alfa Romeo 159 2.4 JTDm 06
                              Alfa Romeo 33 1.5 90hp 85
                              Ex: Alfa Romeo 156 1.8TS

Comment

Първоначално публикувано от renyx Покажи съобщение
                                Имах такъв проблем с предишната кола и се оказаха кабели.Единия почти беше прекъснат.Когато връщах скоростите (от 4-а на 3-а)в момента вкойто натисна съединителя гаснеше.
                                Днес ходих чистиха ми дросела и моторчето(МПХ),по пътя за вкъщи като се пребирах пак изгасна натиснах я до 150 някаде(нарочно) и освободих от скорост пуснах газта оборотите зеха да падат и изведнъж пак изгасна.
                                Утре отивам да видят за това което ти казваш да няма нещо прекъснат кабел...

Comment

Working...
                                X